Lajky jsou tu málo platný… aneb co společného může mít hiphop, humanitární organizace a fundraising

Během loňského podzimu se hiphopová kapela Pio Squad vrátila po několika letech na pódia s jedinečným záměrem – natočit videoklip a iniciovat online dárcovskou kampaň, která by v českém prostředí zviditelnila potřebu vzdělání pro děti z bangladéšského slumu Čalantika.

V našem bloku se společně podíváme na case study kampaně Pio Squad for Čalantika, unikátní příklad komunitního fundraisingu. Díky sérii benefičních koncertů a online dárcovské kampaně mezi mladými vynesla tato kampaň už téměř 450.000 Kč a inspiruje další k dobročinnosti. Jak se stane, že komunita českých hiphoperů otevře novou třídu pro děti z bangladéšského slumu? Jak vypadá příklad úspěšné iniciativy, která začne dobrým nápadem a neskončí u něho? Jak vypadá kampaň, která baví i její tvůrce?

„Lajky jsou tu málo platný, chce to víc…přišli jsme říct, že není vůbec na co čekat, když chceš dělat dobrou věc, ne jenom o tom kecat!“ rapují ve svém poselství členové kapely Pio Squad. V dnešní době, kdy o šíření kampaně nerozhoduje tolik výše investovaných prostředků, jako samotná kreativita nápadu, může být i pro vaši organizaci příklad kampaně Pio Squad for Čalantika výzvou k odvaze jít se svým nápadem ven!

Co se naučíme:

  • Jak může vypadat kampaň s využitím komunitního fundraisingu.
  • Jak je možné zapojit do fundraisingových aktivit mladé lidi.
  • Jak se stane, že chuť udělat něco pro druhé spustí lavinu zájmu a rozkvete do hnutí rozsahu, které pomáhá měnit nejen životy na druhé straně zeměkoule, ale i ty v ČR.

Tento workshop je určen hlavně pro:

  • Začátečníky i pokročilé fundraisery, kteří hledají inspiraci a odvahu realizovat své nápady.

 

Fundraising from the many
Location: Date: 14 October 2015 Time: 12:30 - 13:30 foto_cihlarova Jarmila Cihlářová
Nadace Via (CZ)